Que hacemos

SERVEIS

RESPIR (Inactiu temporalment)

Servei d’acompanyament domiciliari o fora de la llar per a persones amb una discapacitat intel·lectual (DI) superior al 33%.

Cost de 3€ l’hora, per qualsevol edat i residents a Catalunya. Des del febrer fins al desembre.

ACOMPANYAMENT VOCACIONAL (Inactiu temporalment)

Preu acompanyament: 5€ l’hora

Dimecres i divendres.

Dirigit a joves entre 14 i 25 anys i adults amb DI.

Acompanyem a joves i adults amb DI i del desenvolupament com també, a persones a l’atur en el procés de recerca, d’inscripció a cursos i/o tallers formatius (de música, informàtica, lectura, català fàcil, pintura, esports, etc )

SUPORT A L’AUTONOMIA A LA LLAR FAMILIAR

Aquest projecte és una iniciativa de Xera que lidera comptant amb la participació del Centre Serveis Socials de Numancia i amb la col·laboració del Tècnic de l’Insti

tut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. Pretén potenciar l’autonomia de les Persones amb DF entre 15 i 30 anys.

El projecte és gratuït i es realitza en 2 línies d’intervenció:

– Una Treballadora Familiar que ajuda al participant al domicili i a la comunitat en horari convingut amb la família;

– Grups terapèutics amb families al Centre de Serveis Socials de Numancia.

ASSESORAMENT FAMILIAR

Adreçat a totes les famílies de persones amb DF que necessiten un assessorament psicològic individualitzat i gratuït que els ajudi a gestionar i a buscar solucions per als problemes de la vida pràctica relacionats amb les dinàmiques familiars.

Pretén oferir noves eines i estratègies de desenvolupament personal, capaços de millorar les relacions a la llar familiar i promoure la salut mental en un ambient emocional moltes vegades compromès.

ACTIVITATS

ACTIVITAT ASSISTIDA AMB CAVALLS

Aproximació al món del cavall. Iniciació a l’esport eqüestre, com també, com a eina de coneixement, aprenentatge, comunicació i expressió de la persona.

Sessions individuals amb el cavall i espai en grup a l’entorn del cavall.

Hípica Open Sports Club. Activitat setmanal de setembre a juliol. Grup de dimarts i divendres a la tarda. Preu reduït. Servei de transport inclòs.

CASALS

Xera ofereix dos casals d’estiu. Un al juny-juliol i l’altre a l’agost-setembre.

Adreçat a nois i noies menors de 20 anys escolaritzats a Barcelona Metropolitana. Lloc: CEE Vil·la Joana

Preu: Depèn ajuts de l’ ajuntament de Barcelona i Fundesplai.

CONEIX BCN

Dissabtes de 10h a 17h

Preu: Dos cops al mes 70€/Tot el mes 140€

Inclou Esmorçar, Espai, Entrades, Espectacles,Assegurança,Dinar i Monitoratge.

Esplai de dissabtes que preten ser un espai de trobada on es realitzen activitats lúdiques i culturals a diferents espais de Barcelona. Potenciant i reforçant l’autonomía i la participació de cada persona que hi participa.

JUGAR AL BARRI (ESPORTs)

Dimecres de 18h a 19h30

Gratuït

Al pati de I.E.S Lluís Vives

Crear un espai per a la pràctica d’ esports a la vegada que, també es promou les aptituds esportives. Jugar al barri vol fomentar l’aprenentatge de la tècnica i vol potenciar el joc en equip de manera inclusiva. Aquesta activitat lúdico esportiva preten inculcar hàbits saludables i de companyerisme.

ESTADES

Caps de setmana

Sortides mensuals

90€ dia / 180 € cap de setmana.

Activitats rurals i esportives.

Estades de caps de setmana a l’aire lliure que permeten gaudir de l’entorn i de les activitats lúdiques als participants., tot treballant els hàbits socials, l’autonomía i la socialització. Les estades ofereixen respir a les families.

TALLERS

ALEBRIJES

Dilluns 18h30 a 20h

Persones amb diversitat Funcional

De 15 a 35 anys

25 € al mes

Material inclòs

Espai experimental lliure a travès de la pintura, on les persones amb DF puguin expressar les seves inquietuds e interessos.

CATALÀ FÀCIL (joves i adults )

Dijous 18h30 a 19h30.

Persones de 18 a 60 anys

Gratuït

Taller d’acollida linguistica i comunitaria que preten incloure la llengua catalana com eina activa d’integració a la comunitat.

CÒMIC

Dimarts 18h30 a 19h30

De 10 a 30 anys

Introducció al mòn del Cómic i dels personatges del dibuix a travès de la propia introspecció com una eina per exterioritzar la personalitat de cadascun, es un espai de creació i de trobada artística.